Organisatie

De organisatie van de Maanlichttocht is een samenwerking tussen verschillende partijen. Elke editie worden zowel nieuwe als vaste medewerkers betrokken in de organisatie van de tocht.

Het uitstippelen van het traject, bedenken van de opdrachten en het ineen knutselen van het roadbook ligt in handen van Gwendolyn Gyssels en Steven Beuckelaers. Zij worden hierin bijgestaan door de lokale Pasar afdeling of spreken hiervoor buurtbewoners, familie, vrienden, ... aan om hun bedenksels uit te testen.
Gwendolyn en Steven (G&S) verzorgen eveneens de Maanlichttocht website.

Het administratieve aspect van de organisatie en de ondersteuning vanuit Pasar wordt gedragen door Alain. Hij is bij Pasar coordinator van de Pasar Actief afdelingen. Bij een Pasar Actief afdeling kan je terecht als je op zoek bent naar meer spannende, sportieve en avontuurlijke activiteiten. De organisatie van de Maanlichttocht en Toverlichtjestocht werd vanaf 2017 dan ook ondergebracht in de Pasar Actief afdeling Pasar Actief Buiten

Op de avond (en nacht) van de Maanlichttocht zijn er nog de talrijke medewerkers van de lokale Pasar afdeling die instaan voor de bediening, bevoorrading, tussenpost, EHBO-wagen, ...

De Maanlichttocht is een activiteit waar plezier belangerijker is dan het neerzetten van een snelle tijd. We proberen een verscheidenheid aan opdrachten te gebruiken zodat iedere deelnemer kan bijdragen aan het ontrafelen van de raadsels en waar achteraf nog lang en vaak wordt over nagepraat. Om dit te realiseren hechten we veel belang aan volgende zaken:

Veiligheid

Bedoeling is dat iedereen na de tocht gezond en wel naar huis gaat. Daarom zoeken we zoveel mogelijk kleine onverharde wegen op en vragen we aan iedereen om zich zichtbaar te maken voor de andere weggebruikers via fluoriscerende hesjes.
De Politiezone(s) waar de Maanlichttocht door trekt brengen we op de hoogte van de tocht. Als een buurtbewoner dan iemand met een zaklamp rond zijn huis ziet dwalen en verschrikt naar de politie belt, weet men bij de politie al wat er aan de hand is. Afgelegen huizen krijgen bovendien een flyer in de bus waarin we hen op de hoogte brengen van dit evenement.

Creativiteit

Elk jaar wordt er wel een nieuwe raadselachtige beschrijving aan het roadbook toegevoegd. De Maanlichttocht moet uitdagend blijven, zowel voor nieuwe deelnemers als "anciens".
De opdrachten en de moeilijkheid ervan kiezen we zo dat elke deelnemer zijn steentje kan bijdragen. Als de creativiteit toch uitgeput zou raken, kan je nog steeds even spieken in de noodenveloppe.

Voorbereiding

In de voorbereiding wordt heel veel tijd gestoken.
De tocht wordt volledig op het terrein uitgestippeld, alle mogelijke paadjes in de streek worden uitgepluisd zodat zelfs een lokale deelnemer nog wel eens nieuw wegje leert kennen. Voor elke kilometer Maanlichttocht worden er minstens 10 verkend.
De Maanlichttocht wordt 's nachts gelopen. Onze testploeg loopt de tocht dan ook 's nachts zodat de laatste foutjes uit het roadbook gehaald worden.
Er is niet enkel het uitzetten van de tochte(en) maar ook het aanvragen van de toelatingen (Gemeentebestuur, Politiezone(s), Natuurverenigingen, privé eigenaars,...) vergt veel tijd in de voorbereiding. Door deze toelatingen en de markeringen op het terrein is het dus niet mogelijk om de Maanlichttocht op een ander tijdstip te lopen.

Contact

Wil je meer weten over de voorbereiding, het roadbook of de praktische organisatie van de Maanlichttocht?
Neem dan contact op met Gwendolyn & Steven door een mailtje te sturen naar [toon email adres].

Heb je vragen over Pasar en de activiteiten die zij organiseren ? Je kan hiervoor contact opnemen met Alain door een mailtje te sturen naar [toon email adres].

Wens je op de hoogte gebracht te worden van de volgende editie? Stuur dan een mailtje en wij geven je een seintje als die eraan komt. Heb je al deelgenomen, dan krijg je dit maitje automatisch.

MLT Sidebar